Wednesday, January 2, 2013

PENIPU SMS

SILA IKUTI KOMEN-KOMEN DARI PENGGUNA UNTUK PENGAJARAN.
SMS DARIPADA PENIPU YANG TIDAK DIKENALI DARI MANA ASAL USULNYA:
ADUAN 1
SENDER : 6285210215062
COMPETITION INFO : NESCAFE contest, your phone number menang hadiah RM 27.000 From cabutan b'tuah "Nescafe" u/Info sila call; 6287842967231, thank's
ADUAN 2
SENDER : +60148677643
TAHNIAH!SIM CARD ANDA TELAH BERJAYA MEMENANGI RM 10.000.ribu.dr POWER ROOT
NO.SIRI-F2E57C. Utk mahlmt hub ;014-574-0995 Moh.ISKANDAR B ISMAIL
ADUAN 3
SENDER: +60138850389
From Shell Sdn.Bhd Sim Card anda telah bertuah menakan WANG RM 15,000.00 SILA Call office 014 866 2838; terima kasih
ADUAN 4
RM0. Promotion's Tahniah sim kad Anda telah meraih hadiah percuma  "RM19,000.00" dari SHELL HELIX No Pin (552299) Sila Call di Talian 0178950102 'www.shell.com'
JIKA ANDA JUGA MANGSA, SMSKAN ADUAN KE 0193591000 ATAU 0199130000 ATAU EMEL KE aduanppim@gmail.com
(Segala kesalahan ejaan atau bahasa dalam posting ini bukan disengajakan dan mengikut SMS asal penghantar, bagi menunjukkan sebenarnya mereka memang berniat menipu)

ANTARA RATUSAN ADUAN YANG PPIM TERIMA :

 
0 #298 umi 2012-12-31 17:33
Saya terima sms dari no hp : +60198011846
sms yang ditulis seperti di bawah:
RM.0 promotion's
Tahniah sim kad Anda tlh meraih
HADIAH PERCUMA
"RM 19.000.00"
dr SHELL HELIX
NO PIN 552299
sila call di talian
SHELL SDN BHD
0128101094
TQ.

Persoalan saya : Aduan demi aduan telah dibuat... adakah pihak yang berkaitan telah buat tindakan?
 
 
0 #297 naem 2012-12-31 16:05
sy terims sms ni dr 019 8095869,,4:03 pm,,31/12/2012

RM0. Your Card
tlh berjaya dan
menangi hadiah
GRAND PRIZE. dr
shell (M) BHD
RM20,000.00
No siri.9R247YK
sila dail talian:
0111-268-8969
www.mlshell.co.nf
 
 
0 #296 sweetsummer 2012-12-31 15:23
Anda berjaya menangi wang cabutan bertuah RM30,000 FROM SHELL sdn bhd no siri 113302 sila call office +6287843842998 www.shell.com.my/fuelsave

saya dpt sms nie kul 3.20pm dan saya google terus terbaca ste nie so saya pun send balik sms---GO TO HELL! kat diorang.. :P
 
 
0 #295 bob 2012-12-30 12:06
ada lagi penipuan....no 0198624942.....dan no lagi 0128161645....dia guna nama shell helix....pihak tertentu sila pantau....
 
 
-1 #294 Azlee 2012-12-29 22:52
RM.0 Promotion's
Tahniah sim kad
Anda tlh meraih
HADIAH PERCUMA
"RM 19,000.00"
dr SHELL HELIX
No pin 552299
Sila Call di Talian
SHELL SDN BHD
0128161645
TQ :D ...i received this message today..
 
 
0 #293 Ji Eun 2012-12-29 21:58
Saya dapat mesej ni 29 Disember 2012, 11:52am

You winner!!! anda bejaya menangi wang cabutan bertuah RM:30.000 Dr,SHEL "No Siri: 881234 Call office: +6281944603848 Nm:Moh Ismaill

Hmm , ntah apa apalah dorang ni . Sengkek sangat ke sampai nak menipu orang ? :o
 
 
0 #292 dr big 2012-12-29 18:09
MEMANG PENIPU..saya pun baru dapat dari

0198624942
RM.0 promotion's
Tahniah sim kad
Anda tlh meraih
HADIAH PERCUMA
"RM 19.000.00"
dr SHELL HELIX
NO PIN 552299
sila call di talian
SHELL SDN BHD
0128161645
TQ

p/s - banyak sungguh no telepon dia orang...aku pun call..memang sah oran g indon...
 
 
0 #291 aus 2012-12-29 16:20
You winner!!! anda berjaya menangi wang cabutan bertuah RM 30,000 Dr, SHEL "No Siri:881234 Call Office: +6285932561399 Nm:Moh.Ismaill
 
 
0 #290 mira 2012-12-28 16:26
sy pon..nasib bukak site ni..aduh..nasib baik..msg dia Promotion's Tahniah sim kad Anda tlh meraih HADIAH PERCUMA"RM19000.00" dari SHELL HELIX No. Reg 552299 Sila call di Talian SHELL SDN BHD 0178941357 TQ..kuang ajor.
 
 
0 #289 haha 2012-12-28 16:19
aku pun dapat msg dari 0198015392 hadiah percuma rm19000 dr shell helix. Pihak telco xde amik ape2 tindakan ke atas pemilik nombor2 penipu ni..??? apa pun x leh! :P
 
 
0 #288 LYR 2012-12-28 14:13
RM.0 Promotion's Tahniah sim kad Anda tlh meraih HADIAH PERCUMA "RM19,000.00" dr SHELL HELIX No Reg 552299
Sila Call di Talian SHELL SDN BHD 0178941357
 
 
0 #287 kusedarsebelumtertipu 2012-12-28 09:29
carian dari website yg di lampir dlm sms scam www.sms-promo.co.cc
saya cuba sms-promo.com

tadaaa... ni le caranye kot ape yg mereka buat.. scam2 ini ala2 umpan memancing.. terkene dpt ikan kecit.. ikan besar menang hadiah pertama.. awas dong ah
 
 
0 #286 kusedarsebelumtertipu 2012-12-28 09:22
cek website ni... ala2 MLM jek..http://sms-promo.com/
 
 
0 #285 nain 2012-12-27 16:49
saya menerima msg yang sama dari 0128221371 (shell helix) 27/12/2012 @ 12:17pm, kemudian terlihat site nih.. terima kasih kepada yang memberi maklumat
 
 
0 #284 Liza1 2012-12-26 12:03
Saya terima sms ini jam 11.35 pagi 26.12.2012:
"RM0. Promosi Tahniah sim kad anda tlh meraih HADIAH PERCUMA "RM 19,000.00" dr SHELL HELIX No Reg 299755 Sila Call di talian SHEL SDN BHD 0178320403"

cuba pihak tuan menyamar jadi saya dan tangkap dorang nih. nampaknya dorang nih guna nombor hp lain2.
 
 
0 #283 mimirizal72@yahoo.com 2012-12-24 06:06
saya juga baru mendapat sms ANDA BERJAYA MEMENANGI WANG CABUTAN RM30,000 FROM SHELL SDN BHD NO SIRI 113302 SILA CALL OFFICE +6287843974111 www.shell.com.my/foulsave. dari +628119591356 :5.44 am: 24-12-2012
 
 
0 #282 #274 ajis 2012-12-23 21:30
saya juga dapt msej mcm tu....saya telfon ada pula yang angkat. suara memg suara oran indon, minta no akaun,tapi tak nak n0 akaun bank islam,bank muamalat @ tabung haji,selain itu boleh.Memang penipu
Pihak Shell kenalah siasat kerana ini boleh melibatkan reputasi Shell.
 
 
+1 #281 yuting 2012-12-22 14:20
msg from 0178237428

RM.0 Promotion's Tahniah sim kad Anda tlh meraih HADIAH PERCUMA "RM19,000.00" dr SHELL HELIX No Reg 552299
Sila Call di Talian SHELL SDN BHD 0178941357

>
 
 
0 #280 zizi 2012-12-22 11:33
same jugak...dapt td...ngarot betol lah!!>... :o
 
 
+1 #279 UNKNOWN 2012-12-21 18:53
FROM 0198624942
RM.0 promotion's
Tahniah kad sim
Anda tlh meraih HADIAH PERCUMA
"RM 19.000.00" dr SHELL HELIX
NO PIN 552299 sila call di talian
SHELL SDN BHD
0128101094
TQ

#278 nurul 2012-12-21 15:28
pengirim : 0198015392
masa : 11.54am, 21/12/2012

RM0.00 Promosi
Tahniah sim kad
Anda telah tlh meraih
HADIAH PERCUMA
RM19,000.00
dr SHELL HELIX
No Reg 299755
Sila call di Talian 0178320403
TQ


-sila ambil tindakan. terima kasih
 
 
-1 #277 kamil 2012-12-21 12:33
sy dapat sms dr
01115807237

sms bertulis:
berjaya menangi RM:25000 from SHELL SDN BHD NO. SIRI :881234
sila call office 0142898856

office mne la gne num hp. office scammer kot.
 
 
0 #276 #252 ipin 2012-12-21 09:56
no pone pengirim> 0198321256..RM0.Your Card tlh berjaya dan menangi hadiah GRAND PRIZER .dr shell (M)Bhd RM20,000,00 NO.siri 9R247YK sila dail talian 017-8285-768 www.shell-mly.co.nf ini lah sms yng telah saya terimah pada 21/12/2012..09:06:28 am.. :sad:
 
 
0 #275 ipin 2012-12-21 09:37
no,pone pengirim,(0198321256)...RM0.your card tlh berjaya dan menangi hadiah GRAND PRIZER.dr shell (M)Bhd RM20,000.00 NO.siri 9R247YK sila dail talian 0178285768 www.shell.mly .co nf.ini lah sms yng baru saya terimah pada pagi 21/12/2012.pada jam 09:06:28 AM
 
 
0 #274 hai.. 2012-12-20 14:03
tolong jangan beri no akaun anda .......
 
 
0 #273 hai.. 2012-12-20 13:55
sya pun kn tpu....19,000. no.0178320403
spa2 yg ada kt sna 2 blh carikan alamat ni
jln tmn than,damansara k.l.sya bru cal mrka. lps 2 mu jgn lpskan org yg mnipu ini.suaranya mcm org indon
 
 
+1 #272 ainim 2012-12-20 10:51
:-) nasib baik refer disini saya pun dapat message yg sama "Taniah sim kad anda tlh meraih hadiah percuma 19,000 dari shell helix no pin 552299 sila call di talian shell sdn bhd 0128101094. tq"
 
 
+1 #271 tuah 2012-12-19 17:37
SENDER: 0145641200

RM.0.00 Promosi
Tahniah sim kad
Anda tlh meraih
HADIAH PERCUMA
RM 19,000.00
dr SHELL HELIX
No Reg 299755
Sila call di Talian
0178320403
TQ.

receive SMS : 19/12/2012, 4.15PM
via : MYCELCOM.

#tertipu aku rupanya, ingt kalau betul td dah mmg nk beli bike :sigh: , harap pihak berwajib segera ambil tindakan.
 
 
+1 #270 Naved Rian 2012-12-19 09:18
Sy baru terima sms pukul 8.30pagi ini (19.12.2012). Sy da agak inini sms penipu. No talipon yg hantar ialah: 019-8976178.
Harap pihak yg berkuasa dpt menangani masalah penipuan ini.

RM.0 promotion's
Tahniah sim kad
Anda tlh meraih
HADIAH PERCUMA
"RM 19.000.00"
dr SHELL HELIX
NO PIN 552299
sila call di talian
SHELL SDN BHD
0128101094
TQ
 
 
+1 #269 Faezah 2012-12-18 09:43
Saya baru menerima sms 18/12/2012-9.41pg

"RM0. Promotion's Tahniah sim kad anda tlh meraih HADIAH PERCUMA "RM 19,000.00" dr SHELL HELIX No Reg 552299 Sila Call di talian SHEL SDN BHD 0178941357 TQ
 
 
+2 #268 Kay 17dec2012 2012-12-17 09:55
Saya juga menerima sms menang rm19000 dari SHELL SDN BHD. Terus saya google Shell ingatkan nak verify sms tersebut..kemudian terlihat site nih..ramai rupanya seperti saya juga...
 
 
0 #267 ju 2012-12-17 09:47
saya pun dpt msg yg sm TAHNIAH!! sim card anda t'pilih menangi wang rm30.000 Dr Shell M Bhd no. seri 881234 sila call office 0178379335
 
 
-1 #266 tome 2012-12-14 16:28
aku pun bru dpt msg hri ni...you winner!!!anda bejaya menangi wang cabutan betuah RM30.000 Dr.shel no siri:881234....call offce:+6285932474856
Nm;Moh Ismail....org indon..diorang fikr aku budak kecil...mau minta reload celcom rm150 utk pengesahan di bank pula...haha
 
 
0 #265 kumar raj 2012-12-13 21:45
kpd port dickson tipu gaji lori driver...tolong untuk driver la shell
 
 
0 #264 kumar raj 2012-12-13 21:09
shell port dickson dengan kpd port dickson tipu duit gaji lori driver ..in semua kerajan tak tolong kita...kpd bwt driver macam anjing ,,tolong ambil tindakan kepada kpd
 
 
0 #263 si no name 2012-12-13 13:28
RM.0 promotion's
Tahniah sim kad
Anda tlh meraih
HADIAH PERCUMA
"RM 19.000.00"
dr SHELL HELIX
NO PIN 552299
sila call di talian
SHELL SDN BHD
0128101094
TQ. pastu aku reply kt dia blk "FUCK LA PENIPU"
 
 
+2 #262 Rose 2012-12-12 16:05
Saya pun baru saja menerima sms Anda tlh meraih HADIAH PERCUMA "RM19,000.00" dr SHELL HELLIX No Reg 552299 Sila Call di Talian SHELL SDN BHD 0178941357 TQ
 
 
-1 #261 ita 2012-12-12 13:51
saya pn baru terima sms mcm nie
mmg penipu la.. x guna punya org :cry:
 
 
+1 #260 mazTJ 2012-12-10 13:55
saya pun dapat juga sms penipu ni. dia katayour card telah berjaya dan menangi hadiah GRADND PRIZE. dr Shell (M) BHD RM20,000.00 N0. siri.9R 247 YK. Sila dail talian : 017-8231747 layari www.shell - my.co.nf
 
 
0 #259 pak wan bangi 2012-12-08 14:28
baru terima msg pagi ni...RM0. Your card tlh berjaya dan menangi hadiah GRAND PRIZE.dr Shell (M) BHD RM20,000.00 No siri.9R 247 YK Sila dail talian: 0178231-747 layari www.shell-my.co.nf.
Pihak Shell buat apa? Tak ambil tahu perkara ini ke? Dlm website tadi aku ternampak tulisan Julai ditulis Juli. konpem mamat ni org Indon. Minta semua berwaspada...
 
#258 dian 2012-12-07 17:16
dpt sms sama yg shell tp web site bawah tu mmg web shell yg diberi... hihihi... no siri sama:

RM0.Your card
tlah brjaya dan
menangi hadiah
GRAND PRIZE.dr
Shell (M) BHD
RM20,000.00
No siri 9R 247 YK
 
 
0 #257 mira 2012-12-07 15:19
:sigh: memang penipu...
 
 
0 #256 along74 2012-12-06 12:20
sms menang grand prize dr shell menang RM20,000. No. siri 9R 247 YK dari 014-4879269. Minta no. akaun. Aku belasah jer no. akaun. Ko cari la sampai kiamat no tu.Harap pihak Shell Malaysia siasat. Takan diam jer kut.
 
 
0 #255 zahar 2012-12-06 11:34
Saya pun ada dapat sms macam saudara Iskandar. Tahun lepas saya dah belasah sorang kat depan KLCC,merangkak dia sujud kat kaki minta ampun sebab saya dapat kesan.Dia bagi no.akaun CIMB kat saya minta saya masukkan duit RM5 ribu.Kalau dapat yg ni aku rasa aku akan buat lagi teruk...
 
 
0 #254 zaha 2012-12-06 11:21
Pengirim punya no. 60148759269, masa 06/12/2012,10:16 am.
RM0.Your card tlh berjaya dan menangi hadiah GRAND PRIZE.dr Shell(M) BHD RM20,000.00 No.siri.9R 247 YK. Sila dail talian:017-8231-747 layari www.shell-my.co.nf , Aku rasa kalau aku dapat budak ni teruk aku lanyak.Mungkin sebelum ni dia belum kena lanyak lagi kot. Tahun lepas aku dapat kesan sebab dia bagi no.akaun CIMB, teruk aku lanyak dia depan KLCC.Merangkak dia sujud kaki aku...
 
 
0 #253 eizza 2012-11-27 17:13
:sad:
saya tlh mendapat sms drpd seseorang (0198410209)pd 27 Nov 2012 / 5.01 pm
isi sms: Shell (M) BHD RM20,000.00 No siri.9R 247 YK Sila dail talian: 017-8154-978 www.smspromotion.co.nr
 
 
0 #252 shira 2012-11-27 13:15
Baru terima sms dr no ni 0198024251 mengatakan kad shell anda tekah berjaya menangi hadiah Grand Prize dr Shelk(M) Bhd RM 20 000.00. No siri 9R 247 YK.Sila dail talian: 0178154978..www.smspromotion.co.nr. Sila ambil tindakan keatas pihak ini sbb acapkali suka menghantar sms sepert ini. Terima kasih.
 
 
+1 #251 Mamu Penang 2012-11-23 15:05
Your Card
tlh berjaya dan
menangi hadiah
GRAND PRIZE.dr
Shell (M) Bhd
RM20,000.00
No.siri 9R247YK
Sila dail talian:
012-8621-578
www.smspromotion.co.nr
Time: 23/11/2012 13:49:06 tolong siasat
 
 
+1 #250 Ang 2012-11-17 13:23
RM0.Your Card
tlh berjaya dan
menangi hadiah
GRAND PRIZE.dr
Shell (M) BHD
RM20,000.00
No siri.9R 247 YK
Sila dail talian:
017-8154-978
layari
www.shell-my.co.nf

Baru terima hari ni.... Penipu
 
 
+1 #249 zulkimie 2012-11-07 14:06
sy pun dah 2 kali dpt sms ni, tp apa yg shell buat? Buat bodoh je ke?
 
 
0 #248 Aquag82 2012-11-07 09:04
saya baru jer terima sms dari no: 019-8613630 yang menyatakan " RM.0 Promotions Tahniah sim kad Anda tlh meraih HADIAH PERCUMA "RM19,000.00" dr SHELL HELIX No.pin 552299 Sila Call di Talian SHELL SDN BHD 0128161645 TQ"
 
 
0 #247 fiez 2012-11-06 10:17
RM.0 Promotion's
Tahniah sim kad
Anda tlh meraih
HADIAH PERCUMA
"RM 19,000.00"
dr SHELL HELLIX
No Reg 552299
Sila Call di Talian
SHELL SDN BHD
0178941357
TQ
 
 
+1 #246 Marc 2012-11-05 13:51
Another case - today only

from number: +60178940394

RM0. Promotion's Tahniah sim kad Anda Tlh Meraih "RM 20,000.00" dari BONUS LINK No Pin_552299 Sila Call di Talian 0128230350 Shell Sdn Bhd Terima Kasih
 
 
+1 #245 Xxx 2012-11-03 14:15
Tiada orang yang nak bagi duit sesenang itu...jgn mudah sgt tertipu
 
 
+1 #244 Tim5033 2012-10-29 13:12
29-10-2012

yang ni baru dapat,

You winner !! anda berjaya menangi RM25.000 from;SHEll SDN-Bhd No siri;881234 sila call office;014 289 8856

fXXk sama dia, ingat saya kanak kanak.. haha.. this send by fon number,0168695153
 
 
0 #243 sahrul rizal 2012-10-29 13:08
sy baru menerima mesej..congratulation! anda telah berjaya menangi RM 30,000from shell sdn bhd.. no siri 257888..sila call 0111-400-2858..t.kasih.
 
 
0 #242 sha 2012-10-23 15:08
+60198624942: RM.0 Promotion's
Tahniah sim kad
Anda tlh meraih
HADIAH PERCUMA
"RM 19,000.00"
dr SHELL HELIX
No pin 552299
Sila Call di Talian
SHELL SDN BHD
0128101094
Tq
 
 
0 #241 mrs.chandra 2012-10-22 16:36
saya pun dapat sms gitu.mereka ni takdah keje lain kot.kaki penipu.
 
 
0 #240 pyrex 2012-10-22 10:04
sama la.. pg ni dapat sms cakap menang duit rm19 000
 
 
0 #239 Nicholas 2012-10-21 20:34
RM.o Promotion's Taniah sim kad anda telah meraih hadiah percuma "RM19,000.00" dr SHELL HELIX No pin 552299.Sila call di talian SHELL SDN BHD 0128161645.
today received it FROM: 0148747361..minta siasat.
 

74 comments:

Kesuma Searcher said...

RM0.Your Card tlh berjaya dan memenangi hadiah GRAND PRIZE.dr Shell (M) Bhd RM20,000.00 No siri 9R247K
Sila dail talian: 017-8285-768

sender : 0198321256

syida said...

yahooo...sy jgk dh terima msg mcm ni...
RM.0 Promotion's
Tahniah sim kad Anda tlh meraih
HADIAH PERCUMA "RM19,000"
dr BONUS LINK
No pin 552299
Sila Call di Talian
SHELL SDN BHD
0128161645
TQ.


SUMPAH...SIRIUS LAWAK!!!!...dh bnyk kali kena tp mcm xde ape2 tindakan pn kt penipu2 sengal ni.....

Piang said...

Dapat SMS hari ni, Jun 5 2013, dari nombor +6012 837 4110:

RM0.00 Promosi
Tahniah sim kad
Anda telah tlh meraih
HADIAH PERCUMA
RM19,000.00
dr SHELL HELIX
No Reg 552299
Sila call di Talian
0178320403
TQ

SMS pun dia orang recycle????

nabil jamian said...

assalamualaikumm.. sy dpt sms:

RM.0 Promotion's Tahniah sim kad anda tlh meraih HADIAH PERCUMA "RM19,000.00" dr BONUS LINK No pin 552299 Sila call di talian SHELL SDN BHD 0128161645 TQ"

pihak brtanggungjwb sila ambil tindakan kpd pihak yg xbrtanggungjawab nih.. kalo boleh bg tahu kami ape tindakan yg telah dilakukan spy kami thu prkara ini telah diatasi.. mohon.. :)

mohd firdaus said...

Rm0.your card telah berjaya & menangi hadiah GRAND PRIZE.dr shell
(M)berhad RM20,000 RIBU
No siri.9R247YK
Sila dail talian:
012-8613667
www.shell.my.tk


terima pd 7.22pm 16/6/2013
dah call suruh pi bank pulak,bg no akuan dah la kot...kenapa pulak nak kena bg no pin ATM kita kat dia
kalau kata bank in je la...

nampak sgt menipu...

bettytuan said...

I just receive sms form 012-8613-667
saying card telah berjaya menangi hadiah GRAND prize dr shell (m) berhad RM20,000 ribu. siri no.9R247K

Zaiful Zain said...

just received sms from +6011 25302739
RM0. Your card telah berjaya & menangi hadiah GRAND PRIZE.dr Shell (M) Berhad RM20,000 RIBU No.siri 9R247YK
Sila dail talian : 012-8408-766 www.shellmy.tk

nurul putri said...

RM0. Your Card
telah berjaya &
menangi hadiah
GRAND PRIZE.dr
Shell (M) Berhad
RM20,000 RIBU
No.siri 9R247YK
Sila dail talian :
0112-533-2254
www.shell-malay.tk
2.39 pm.07 julai 2013

Unknown said...

baru terima sms sebijik mcm nurul putri. mcm guna bulk sms aje.ade nombor dia org sms. mcm pancing guna banyak umpan. dpt kena satu mmemcm la dia con.
nak tangkap kena pasang umpan jugak la.
terima kasih pd website ini.

wjeffone said...

SAYA TIAP2 TAHUN DPT SMS MCM NI..PERNAH SEKALI SAYA TEL TANYA SHELL MEMAKLUMKAN PERKARA INI..TERNYATA SEMUANYA TIPU..SEKARANG BUAT TAK TAU JER tapi harapa pihak berwajib luangkan masa menyiasat dan menangkap individu yg terlibat..takut nanti ada yg terpedaya.

mohamad said...

terima sms dari no +60128109096
RM0. Your Card
telah berjaya &
menangi hadiah
GRAND PRIZE.dr
Shell (M) Berhad
RM20,000 RIBU
No.siri 9R247YK
Sila dail talian :
0112-533-2254
www.inmay-shell.tk

Mayor said...

SCAM!!
RM0:Your card telah berjaya & menangi hadiah GRAND PRIZE dr Shell(M)Berhad RM20,000 RIBU. No Siri 9R247YK
Sila dail talian : 012-8641858
www.shellmalaysia.tk

Perniagaan Dari Rumah said...

Sy br je dpt msj mcm tu td..
Your card telah berjaya&memenangi hadiah GRAND PRIZE.dr shell(m)berhad RM20,00ribu.No siri 9R247YK.sila dail talian:012-8408-766 www.promo-shellmy.tk

mazlan abu bakar said...

terima sms pd 27 Sept 2013 12.56pm dari no +601125302812
RM0. Your Card
telah berjaya &
menangi hadiah
GRAND PRIZE.dr
Shell (M) Berhad
RM20,000 RIBU
No.siri 9R247YK
Sila dail talian :
012-8641-858
www.shellmy-promo.tk

marauganal said...

salam semua, sy baru menerima sms jan 2.30 ptg tadi

RM0. Your Card
telah berjaya &
menangi hadiah
GRAND PRIZE.dr
Shell (M) Berhad
RM20,000 RIBU
No.siri 9R247YK
Sila dail talian :
0112-533-2254
www.shellmy-promo.tk

Despicable Servant said...

Sy juga menerima SMS yang sama pada 28 sept 2013 jam 9.38am

RM.0 promotion's
Tahniah sim kad
Anda tlh meraih
HADIAH PERCUMA
"RM 19,000.00"
dari SHELL HELIX
NO PIN 552299
sila call ditalian
0178950060
www.win-shell.com

apabila pergi ke website die, mmg wujud...tapi masih kurang menyakinkan kerana website tersebut seolah2 direka khas untuk tujuan penipuan. Diharap tiada yang tertipu.

Elly Duan said...

saya pon dapat gak semalam 29.09.13, RM0. Your Card
telah berjaya &
menangi hadiah
GRAND PRIZE.dr
Shell (M) Berhad
RM20,000 RIBU
No.siri 9R247YK
Sila dail talian :0112-533-2254 www.shellmy-promo.tk

bila masuk web ni, tak update pon... dah kol, suara org indon. sy ckp kalu betul nk bg, by cek. pandai lak cakap tak boleh...

madi6596 said...

Kalau mesej macamni tipu tak?

RM0.00. Thank you for your subscription to our service. Your MMS subscription will start billing soon. To unsubscribe, please reply with STOP.
nombor Penghantarnya 0132857626.

Saya bimbang credit saya akan dipotong secara otomotik atas apa yang saya tak pernah langgan.

iftihakim said...

saya baru dapat msg ni :
You winner !!! anda berjaya menangi rm25.000.00 from shell SDN.BHD. No Siri ; 881234 sila call office; "01114002883"

saya try call,saje je nak tau.dia cakap namanya sabri.saya dengar penjelasan dr sabri.dia mntak no akaun saya. saya cakap kat dia "betul ke ni". pas2 dia marah n terus letak telefon..

anne liew said...

Today i recieve a sms RM.0 Promotion's Tahaniah sim kad Andah tlh meriah Hadiah Percuma "RM19,000.00" dari Bonuslink NO pin 552299 sila call 0178681400 ....is tis tipu punya...........

miss wanat said...

i got this message: rm0. Your card telah berjaya &menang hadiah GRAND prize dr shell (M) berhad rm20,000.no siri 4D257sr sila dail talian 012-8644645 www.shell-my.com

anisah fahma said...

your card telah berjaya & menangi hadiah grand prize.dr shell (m)berhad rm20,000 ribu no siri . 4D257SR
sila dail talian : 0128643527
penipu ker...?
malas nak layan...

mohamad izzuddin mohd redzuan said...

Harap blog ini dapat membuat tindakan. Saya menerima sms ini pada 1/11/2013 10:35 AM

RM.0 Promotion's Tahniah sim kad Anda tlh meraih HADIAH PERCUMA "RM 19000.00" dari BONUS LINK NO PIN 552299 sila call di talian 0178681400 SHELL SDN BHD

AMAN SHAH said...

Saya terima sms ni
RMO.Your Card
telah berjaya &
menangi hadiah
GRAND PRIZE.dr
Shell (M) Berhad
RM20,000 RIBU
No.siri 4D257SR
sila dail talian:
012-8643-857
www.shell-my.com
Bila saya buka web ada tapi tak pasti betulke bohong
Pastu saya call no tu diainta no akaun

Nelly Zikri said...

Parents sy terima sms ni!!!
RMO.Your card
telah berjaya &
menangi hadiah
GRAND PRIZE.dr
shell (M) Berhad
RM20.000 RIBU
No siri.4D257SR
sila dail talian:
012-8644-645
www.shell-my.com

Sal said...

Got SMS this morning
RMO.Your card
telah berjaya &
menangi hadiah
bonuslink dari shell (M) Berhad
RM20.000 RIBU
No siri.9R247YK
sila dail talian:
012-8394906
www.bonus-helixmy.tk

Called the number to enquire more info. The guy mentioned he is from Shell Headoffice. I was asked about which bank i used so that he can guide me at ATM machine to enable the transfer.

MariaCassiopeia Somewhere in earth said...

rm0. Your card telah berjaya & menangi hadiah GRAND PRIZE. dr Shell(M) Berhad rm20,000 RIBU NO SIRI 9R247YK
Sila dail talian: 012-8642 289
www.bonus-helixmy.tk

Received sms ini: 2:42:34pm
KHAMIS 9/1/2014

Semalam link shell tu ada lagi memang ada pemenang tapi hari ini bukak dah tak de pula. Makna nya apa semua ni? Fraud, Penipuan dan mujur tak telefon balik seperti nombor yang di beri seperti di atas. Sekadar info utk semua supaya berHATI HATI...

Dizzy Bone said...


RMO.Your card
telah berjaya &
menangi hadiah grand prize.
dari shell (M) Berhad
RM20.000 RIBU
No siri.4D257SR
sila dail talian:
012-8643-857
PENGHANTAR 012-8644354
www.bonus-helixmy.tk

Noor Aishah Nordin said...

Saya pun terima mesej tipu ni ptg td:

RM0: Your Card telah berjaya & menangi hadiah GRAND PRIZE.dr shell (M) Berhad RM 20,000 RIBU No.siri 9R247YK: Sila dail talian: 012-8642-289 www.bonus-helixmy.tk

-*Pihak yg berkuasa perlu ambil tindakan dan siasat hal ini.

Shalawati Ahmad said...

Saya pun terima mesej tipu ni sebentar tadi:
RM0: Your card telah berjaye & menangi hadiah GRAND PRIZE dr shell(M) Berhadbekalan RM 20,000 Ribu No. Siri 9r247k: Sila dail Taliban: 012 8642 289 www.bonus-helixmy.tk....

Hahahaha...tak sekolah ke apa penghantar SMS ni...

Katy Cat said...

Sy juga terima msg sperti nelly fikri sebiji!! Mmg pukimak asyik mngacau org dgn penipuan!

Suhaila Zahari said...

Sms from 010-5819698

RM0. Your card telah berjaya & menangi hadiah GRAND PRIZE.dr Shell (M) Berhad RM20,000 RIBU No.siri 9R247YK Sila dail talian : 017-8660-283 www.myhelix-shell.tk

Nasib baik tergerak hati nak search dulu kat website ni..hmm..

mama home made said...

sy pun baru terima tadi.

alim amin said...

your card telah berjaya hadiah GRAND PRIZE dari shell(M) berhad Rm 20.000 ribu No siri 9R247YK SILA DAIL TALIAN 0128394906

spark said...

You winner !!! anda Berjaya menangi RM: 25.000 From; SHEll SDN-BHD NO SIRI;881234 sila call office; "014 289 8856"
Kena 4up Celcom 50.x5keping ke no 0138178348

Norazah Zakaria said...

Just received sms ...
Your card
telah berjaya &
menangi hadiah
GRAND PRIZE.dr
shell (M) Berhad
RM20.000 RIBU
No siri.9R247YK
sila dail talian:
0111-413 2720
www.winner-shell.tk

WaNaWe900 said...

SMS received on 2014.02.10 @ 12:20

From : +601125285892

RM.0 promotion's
Tahniah sim kad
Anda tlh meraih
HADIAH PERCUMA
"RM 19,000.00"
dari SHELL HELIX
NO PIN 552299
sila call ditalian
0178950060
SHELL SDN BHD

Muhammad Nur Ismail said...

SMS received on 2014.02.22 @ 15:17

From : +60128373952

RM.0 promotion's
Tahniah sim kad
Anda tlh meraih
HADIAH PERCUMA
"RM 19,000.00"
dari SHELL HELIX
NO PIN 552299
sila call ditalian
0178681400
SHELL SDN BHD

Nazrul Haizad said...

Sekali indon kerja nak menipu orang Malaysia

RMO.Your Card
telah berjaya &
menangi hadiah
GRAND PRIZE.dr
Shell (M) Berhad
RM20,000 RIBU
No.siri 4D257SR
sila dail talian:
0111-209-1438
www.shellmay.com

lulu said...

You winner !!! anda Berjaya menangi RM: 25.000.00 From; SHEll SDN-BHD NO SIRI;881234 sila call office; "01114066860"

Baru dapat sms ini.

hasna omey said...

RMO,Your card
telah berjaya &
menangi hadiah
GRAND PRIZE.dr
shell (M) Berhad
RM20.000 RIBU
NO siri.4D257SR.
sila dail talian:
012-8644-309.
www.shellmay.com

shapie awai said...

mangkuk betul depa ni, tipu sana sini..

Zulcahly Safian said...

RM0. Your card telah Berjaya & memenangi hadiah GRAND PRIZE dr Shell (M)Berhad RM20,000.00 RIBU No. Siri 9R247YK. Sila dail talian 012-8392-014 www.my-helix.tk

Zulcahly Safian said...

Dah banyak kali orang komplen..tak de apa-apa tindakan ke dari pihak berkuasa.

Nak report kat sape perkara ni?
Ada sape2 yang tahu.

Mohd Khairan said...

Yuo winner !!! and Berjaya menangi RM:25000.00 From Shell SDN BHD No SIRI:881234 sila call office 01112625066

disend 14 May 2014 Jam 09.05 AM
14 May 2014 Jam 12.48 AM

zarAmyc said...

rasanya indonesian yg tipu2 ni...
bila tgk web shellmay.com tu, terbukti bahasa indonesia..
bukan racist atau apa, sekadar komen sbb dapat jugak mesej mcm ni..

mintak jangan ada sape2 call nombor2 yg panjang tu, takut kena pukau je..

Nakhoee Husain said...


0 #297 naem 2012-12-31 16:05
sy terims sms ni dr 019 8095869,,4:03 pm,,31/12/2012

RM0. Your Card
tlh berjaya dan
menangi hadiah
GRAND PRIZE. dr
shell (M) BHD
RM20,000.00
No siri.9R247YK
sila dail talian:
0111-268-8969
www.mlshell.co.nf

Saya dapat mesej ni pada 20-may-14 1355, yang mana jumlah rm 20k dan no sir9R247YK SAMA DENGAN #297. ini memang benar2 penipuan manAkan ada satu hadiah di beri kepada dua (2) DENGAN NO SIRI YANG SAMA pemenang HATI HATILAH BUAT DUIT PUN TENGOKLAH STATUS NAK LA YANG HALAL JNGN MENIPU TAKUT MATI TUNTUN TANAH KUBUR...... MAMPOS LA ORNG MACM NI

raymond tan said...



RM0. Your card telah Berjaya & memenangi hadiah GRAND PRIZE.dr Shell (M)Berhad RM20,000 RIBU No. Siri 9R247YK. Sila dail talian : 012-839 2347
www.ms-helix.tk

Mahdi Johari said...

Ak oun dapat tadi. Ingat kita ni bodoh ke macam dia.
RM0. Your Card
Telah Berjaya &
Menangi Hadiah
GRAND PRIZE.dr
Shell (M) Berhad
RM20,000.RIBU
No Siri:9R247YK
Sila Dail Talian:
012-8391-372
www.ms-helix.tk

Fiz Yana said...

I got the same message as well..

tpi diorg sruh Dail no: 012-861 7582

lagi mangkaq..!~

Jojie Jorge said...

www.shellmay.com
website dia nampak sgt menipu
bahasa dia tunggang langgang
hahaha

Penembak Tepat said...

rm20,000 win...no siri-9R247YK they ask me to dail this number-012-8392307 or www.helix-ms.tk......dpt aku kasi bogel ini penipu!! SUMPAH!!-Jimie-

Penembak Tepat said...

rm20,000 win...no siri-9R247YK they ask me to dail this number-012-8392307 or www.helix-ms.tk........saya sedang siasat dan hampir berjaya tangkap penipu ini....siapa yg pernah kena tipu dgn dia boleh mintak ganti rugi....

mat mamat said...

Sama ja saya dapat juga

RM0.yuor card telah berjaya & menangi hadiah GRAND PRIZE.dr shell (M)berhad RM20,000 RIBU NO siri.4D257SR sila dail talian: 0128643843 www.shelmay.com

diterima:
03:43:56pm
hari ini
3/7/14
pemhantar:
0128108159

xyxy.shoot.me said...

saya pun ..

You Winner !!! anda berjaya menangi RM:25.000.00 From; SHEll SDN-BHD NO SIRI;881234 sil call office; "0111 400 2880"

Sender:
+60138389442
Sent:
5-July-2014
11:45:42 am

Mama Papa said...

RM.0 Tahniah
Anda Berjaya
Menangi Hadiah
RM.19.000.00,_
BONUS LINK
Dari SHELL BHD
NO.REG:552299
Sila call office;
"017 868 1400;
Terima Kasih
Sy ada trima sms nie. Sya ada bgi no akaun sy lpas tu dya tnya klau dlm akun tu ada brpa. Sya ckp ada rm1.80cen je. Dya trus trkejut dn ckp cik kena bagi yg ada isi lebih bgi mmstijn akaun cik nie aktif. Boleh cik bgi no akaun lain yg aktif. Sya dh agak waktu tu dya menipu.. Sya ckp sya nk bukti klau betul sy dpt cbutan bertuah? Dya ckp sya boleh trus check kat mesin ATM sya yg duit btul ada msuk.. Pa bila smpai kat atm, sya cll dya dn dya meminta transfer rm1ribu ke akaun yg dya sebutkn.. Agar duit rm19ribu tu dpt d transfer kmbli ke akaun sya . Sya ckp kat dya. Tk pe lh. Tunggu lh neraka menanti mu, dya terus offkn fon...

siputsedut said...

From: +60198148075
You winner !!! Anda Berjaya menangi RM; 25.000.00 From; SHELL SDN-BHD NO SIRI;881234 sila call office; "01125072660"

Banyak kesalahan bahasa, jadi memang jelas satu penipuan. Saya sudah semak dalam laman web rasmi dan nama saya tidak disenaraikan sebagai pemenang.

Sebaiknya, jika terima SMS yang diragui, jangan balas SMS tersebut. Sila semak di saluran rasmi dan buat aduan jika terbukti palsu. Mereka boleh terlepas kerana orang ramai yang tahu ia palsu tidak membuat laporan sehinggakan orang lain pula yang terkena.

BA Bundle said...

Sy baru dapat tadi...try call minah india jawab tp auto reponder...

RM.0 Promotion's
Tahniah sim kad
Anda tlh meraih
HADIAH PERCUMA
"RM 19.000.00"
dari BONUS LINK
NO PIN 552299
sila call di talian
0178680045
SHELL SDN BHD

awa elly said...

mcam mna klo dya mintak no. yg da kat depan kad tu,, bahay x?? ntah nape aku rsa bodoh sngat mcm kna guna2... tapi aku kna tipu rm5000 ja.. please feedback...

alang (aiman) said...

baru je dapat tadi.. ingat kita bodoh.. haha... hantar mesej dkt dia tak balas.tanya nama xnak jawab.tahu pulak takut.hehe
RM.0 Promotion's
Tahniah sim kad
Anda tlh meraih
HADIAH PERCUMA
"RM 19.000.00"
dari BONUS LINK
NO PIN 552299
sila call di talian
0178680045
SHELL SDN BHD

Sarah Abdullah said...

Ni nombor penipu: +60194386570

Congratulations! sim-card Anda Berjaya Menangi Cabutan Bertuah RM30.000.00 From (POWER ROOT MALAYSIA) No. Siri 9907. Sila call: 01125175789

sang perkasa said...

RM0: Your Card
Telah Berjaya &
Menangi Hadiah
GRAND PRIZE,dari
Shell (M) Berhad
" RM20.000,00 "
No.Siri:299R789
Sila Dail Talian:
012-8391-484
www.helix-mys.tk
saya pon terkena benda sama ni...haram jadah tol

kira said...

0148771809
simcard anda berjaya menangi hadiah cabutan bertuah rm:25000.00 from shell sdn bhd no siri:771234.sila call office 01127766654 sabri bin ahmad

Abe said...

Baru terima SMS Menang Hadiah PERCUMA RM19,000.00 dari BONUS LINK NO REG 552299.
Sila call 0178681400

Zen Aznee said...

You winner !!!
anda Berjaya
menangi RM;
25.000.00 From;
SHEll SDN-BHD
NO SIRI;7878RR
sila call office;
"01125072660"

Dari 0198624160

low foo said...

RM.0 Tahniah Anda Berjaya Menangi Hadiah RM 19.000.00 BONUS LINK Dari SHELL BHD NO SIRI 299899 SILA CALL OFFICE 012 861 2220
TERIMA KASIH

SAYA PUN BARU DAPAT
INI TIPU JANGAN PERCAYA

Mohd Amir said...

Terima dari 60135421984 jam 12.12AM
Mon 11 May 2015

"You winner!!! anda bejaya menang
cebutan betua. RM,30,000. SHELL'
SDN-BHD NO Siri,8811234 sila Call Office; 0148532168 Moh Aslan Bin Ibrahim"

Satu lagi penipuan !!!
Diharapkan pihak berwajib mengambil tindakan yang positive
bagi menangani kes-kes ini.
Wassalam.

nuraida ramlee said...

RM0. Your card tlh
Berjaya & Menangi
Hadiah Percuma,dr
Shell (M) Sdn Bhd"
D'gan Nombor siri
Hadiah: 299R789"
Call: 012-8406571
Layari laman web:
www.shellmly.ml

Shan Johnny said...

RM0. Your card tlh
Berjaya & Menangi
Hadiah Percuma,dr
Shell (M) Sdn Bhd"
D'gan Nombor siri
Hadiah: 299R789"
Call: 012-8409805
Layari laman web:
www.shellmly.ml
Dah sah penipu nak mampus!!!!!!

malex1305 said...

Tahniah!!
No'anda berjaya
menang hadiah
cabutan bertuah
RM30,000,00
dr.Power_Root
(M) Sdn-Bhd KLCC
no siri:240818
sila call office;
01115856159
sabri bin ahmad
-sarawak, 17.10.15, 11:12am

eyumi aiaiyimitsu said...

rm0. your card tlh berjaya & menangi hadiah percuma, dr shell (M) sdn bhd" rm 20000. dengan no serial:299R789 dail:014-2822946 layari lman web:www.shellmys.ml
sye kol dpt, tp die ckp kne bg no account sye ckp xde. knape xleh gne check or cash kn sng? trus die tutup
*tipu or btul???

Po said...

I got a SMS from 01125072660 also saying I won 25,000.00 from Power Root Sdn Bhd.

yenyiin Liew said...

SMS daripda 0109531137:

You winner!!!
Simcard anda
berjaya menangi
hadiah cabuatan
bertuah
RM25.000,00
from;
SHELL HELIX
No. Siri: 240817
sila call office;
0148631994
sabri bin ahmad

Macam pelik saja maklumat yg diberi di atas, titk perpuluhan pun salah letak utk jumlah wang tersebut.
Tapi disebabkan oleh ada nama 'SHELL', saya search online. Memang nampak blog yang dilengkapsi dengan maklumat peraduan dan pemenang.
Salah satunya ialah:
No. Siri 240817 (belum claim bonus)

Blog tersebut juga menyeru masyarakat supaya berhati-hati dengan penipuan SMS. Pengesahan pemenang bonus boleh disemak di laman web: http://www.nikmatiuntungnya.blogspot.com
(boleh rujuk blog di: shellinmalaysia.blogspot.my)

Selepas tu, saya pun call nombor yg diberi tu, 'En. Sabri' tersebut memang tahu pasal hadiah wang berjumlah RM25,000 itu. Dia minta no. siri dan lepas tu dia kata akan call balik sekejap lagi.
Tapi lepas tu, dia mmg tak call blk lagi. Sangat ketara ada sesuatu yg tak kena.

Peringatan untuk yang lain, jgn percaya kepada sms yg sebegini. There is no free lunch in this world!

premyla myla said...

Sms dari 0109587716 RM0. Your card tlh
Berjaya & menangi
Hadiah percuma,dr
Shell (M) Sdn Bhd"
RM20,000. dengan
Serial No.299R789
Dail: 010-9594353
Layari laman web:
www.myashell.tk....dasar penipu....